Nieuwe versie lijst met Driftarme doppen en technieken (6 juli 2012)


06-07-2012

 

De TCT (Technische Commissie Techniekbeoordeling)  heeft de lijst met Driftarme spuitdoppen en Technieken geactualiseerd met de volgende toevoegingen:

* De Agrotop Airmix  80.025 Hollow Cone (Kegeldop) spuitdop is voor het gebruik in een veldspuit toegelaten als 75% driftreducerend bij een druk van maximaal 3 bar en een spuithoogte van maximaal 50 cm boven het gewas of als 50% driftreducerend bij een spuitdruk van maximaal 3 bar en een spuithoogte van maximaal 70cm boven het gewas (zie persbericht TCT).

* Het gebruik van het toevoegmiddel Squall als additief aan de spuitvloeistof. Hierbij is toegestaan dat als Squall bij een toevoeging van minimaal 1 liter per 100 liter spuitvloeistof, met een maximale spuitdruk van 3 bar, met een maximale rijsnelheid van 6 km/h en als de buitenste inwerking zijnde spuitdop een kantdop is, bij een veldspuit gebruikt gebruikt wordt die uitgerust is met Teejet XR110-04 of vergelijkbare en/of grovere spuitdoppen de teelvrijezone minimaal 100 cm ipv 150 cm is (zie persbericht TCT)..

* De Wingssprayer type Single Wing is toegelaten bij een teelvrijzone van minimaal 100 cm, ongeacht het type spuitdoppen wat toegepast wordt (zie persbericht TCT).

* De Wingsprayer type Single Wing uitgerust met Teejet AI110-015 (of groter) spuitdoppen en als een driftarme kantdop toegpast wordt, is toegelaten bij een teelt vrije zone van minimaal 50 cm (zie persbericht TCT).

 

Hier is de nieuwe lijst (versie 6 juli 2012) van de Lijst met driftarme spuitdoppen en technieken te downloaden.

 <<